Dveře (9) Kování a kliky (24) Příslušenství ke dveřím (7) Novinky (6) Inspirace (7)

10 + 1 odpovědí, jak vybrat dveřní kliku.

Zadejte Váš mail a stáhněte si PDF knížku zdarma. Více o kníze najdete zde. Zároveň díky stažení získáte přístupy ke speciální akcím, které jednou za čas zasíláme.

 

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Klika jako skutečný retro klenot

Retro se v interiéru prostě nosí a nevyhýbá se ani dveřním klikám. Nezáleží na tom, jestli jste zastáncem klasických retro interiérů nebo inklinujete pouze k drobným retro doplňkům. Retro kliky budou IN v každém typu interiéru. Nevěříte? My jsme přesvědčeni, že ano :-).

Retro interiér

V interiéru ve stylu našich babiček nesmí retro kliky rozhodně chybět. Představte si, zasadit do tohoto typu interiéru moderní hranatou kliku. To prostě nikdy nebude ono... 

 

Rozetové kliky Dark R šedá patina/porcelán a Barok R bronz/porcelán jsou do retro interiéru jako stvořené. Kvalitní materiál kování a porcelánová rukojeť kliky jsou zárukou dlouhé životnosti. Může se tedy stát, že tyto kliky budou obdivovat ještě vaše vnoučata a pravnoučata :-).

             

 

 

Moderní interiér

Proč jít "s davem" a vybírat do moderního interiéru klasické kliky, když můžete mít něco opravdu nadčasového. Retro kliky v moderním interiéru vyniknou a dodají mu jedinečnost

Rozetová klika Romantic R z matného niklu má zajímavě tvarovanou rukojeť a její ladný tvar příjemně zjemní hranaté tvary v moderním interiéru.

Klika Rustik R v provedení patina matný bronz je opravdu povedený designový kousek. Vypadá trochu jako klika ze zámku, ale proč nedodat modernímu interiéru trochu nostalgie.

            

 

 

Dřevěný interiér

Interiéry v kterých převládá jako materiál dřevo si o retro kliky přímo říkají. Ať už hledáte perfektní kliky na chatu, chalupu nebo do vašeho dřevem vonícího interiéru s klikami v retro stylu nešlápnete vedle.

 

Do dřevěného interiéru skvěle zapadne štítová klika Antik v provedení patina bronz. Její keramická rukojet s imitací drobných prasklinek retro styl ještě více podtrhuje.  

Rustikal nebo retro? To je u štítové kliky Rustik s patinovanou povrchovou úpravou a příjemně zaoblenou rukojetí těžké určit. Do dřevěného interiéru ale bude sedět perfektně.

            

 

 

Při výběru retro kování postupujte stejně jako při výběru kování běžného. U Štítového kování je důležité znát rozteč. Pokud nevíte jak rozteč změřit inspirujte si v článku Radíme: Jak měřit rozteč? 

U rozetového kování je důležité vybrat správný typ rozety. Pokud přesně nevíte co jednotlivé značky znamenají přečtěte si článek Jak správně vybrat dveřní kování a co znamenají značky u kování?

 

Máte dotazy nebo potřebujete poradit? Bez váhání nás konktaktujte.

Více článků naleznete na našem blogu.

Rostislav Lang, majitel a provozovatel internetového obchodu Ráj kování.

 

 

ještě minutku!

neodcházejte od nás s prázdnýma rukama!

Připravili jsme si pro Vás dárek v podobě
slevového kupónu na jakýkoliv nákup.

Šance se už nebude opakovat!

Prozraďte nám Vaše křestní jméno a email
a vyzvedněte si 3% slevu na nákup!