Dveře (9) Kování a kliky (24) Příslušenství ke dveřím (7) Novinky (6) Inspirace (7)

10 + 1 odpovědí, jak vybrat dveřní kliku.

Zadejte Váš mail a stáhněte si PDF knížku zdarma. Více o kníze najdete zde. Zároveň díky stažení získáte přístupy ke speciální akcím, které jednou za čas zasíláme.

 

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

6 + 1 tipů jak správně pečovat o dveřní zámek

Zima je pro dlouhou životnost zámku náročnější období. Vlhkost, mráz nebo sníh zámek ničí a pokud nebudete o zámek správně pečovat může se vám stát, že se do svého bytu nebo domu prostě nedostanete, protože zámek nepůjde odemknout. Předejděte tomuto problému správnou péčí o dveřní zámek.

1. Pravidelně zámek promazávejte

Možná se to může zdát jako triviální rada, ale vzpomeňte si, kdy jste naposledy zámek promazali. Ideální dobou na promazání zámku je období s výraznějšími teplotními výkyvy. Na jaře promazejte zámek po zimě a na podzim opět před zimou. Vybírejte takové typy mazadel, které nepoškodí ochrannou vrstvu kovu proti korozi a vyvarujte se kyselým a pryskyřičným tukům. Ideální je přípravek s mechanickým vstřikovačem.

 

2. Dotáhněte šrouby

A když už jste u toho promazávání, zkontrolujte správné dotažení šroubků. Zámek musí ve dveřích správně držet, nejen, že prodloužíte jeho životnost a předejdete větším komplikacím, ale touto údržbou chráníte i svůj majetek...uvolněné části mohou zlodějům zkrátit čas při překonávání dveří. V rámci údržby dotáhněte také šroubky na klice a kování.

 

3. Zkontrolujte dveře

V rámci údržby zámku překontrolujte také dveře. Podívejte se, zda dobře sedí v pantech a zda západka zámku pasuje přesně do zárubně. Panty případně také promazejte. 

 

4. Pozor na neoriginální klíče

Téměř každý z nás již někdy ztratil klíče, ale málokdo z nás již řeší zda je nový klíč opravdu kvalitní nebo originální. Neoriginální nebo nekvalitní klíč nemusí do zámku správně pasovat, je slabý, ohýbá se nebo se zlomí a tím zámek deformuje a poškozuje. V případě ztráty nebo potřeby dalších náhradních klíčů navštivte raději certifikovaného zámečníka, který vám vyrobí originální kopii. 

 

5. Otevírání dveří jde hůře než jindy?

Pokud v průběhu roku zjistíte, že je “něco špatně” a zámek nejde otevřít tak dobře jako jindy, řešte tento problém ihned. Zámek může být špatně usazen a to způsobuje drhnutí cylindrické vložky. Pokud nepomohou výše zmiňované rady obraťte se na odborníka.

 

6. Nezapomínejte na to, že i zámek má svou životnost

Životnost zámku je 5 - 10 let, záleží samozřejmě na frekvenci jeho používání. Důvodem není jen fyzické opotřebení zámku, ale také zastarání jeho bezpečnostních a ochranných prvků. Zloději se rychle učí a kvalitní cylindrickou vložkou zvýšíte ochranu vašeho majetku. 

 

7. Víte jak ideálně zabezpečit vaši domácnost?

Již "drobná" investice do bezpečnostní zámkové vložky (splňující evropskou normu EN 1303) může posílit ochranu vašeho majetku o několik tříd. Ideální je ale kombinovat několik na sobě nezávislých bezpečnostních systémů. Pokud přidáte dostatečně odolné dveře a kování máte z poloviny vyhráno.

Pokud chcete vaši domácnost chránit opravdu na maximum, vyberte bezpečnostní 10stavíkovou vložku EURO XStar s koulí - třída 4Vložka je certifikovaná dle ČSN 1627:2012 do RC4, s ocelovou tyčí proti odvrtání. Vysoká ochrana proti odvrtání je zajištěna pomocí 9prvků z kalené oceli.

Vysokou ochranu také poskytne bezpečnostní vložka EURO Secure třída 3, která je dodávána v sadě s vloužkou s koulí a 6ks sjednocených klíčů. 

  

 

Pokud se chceme nájezdu lupičů bránit je dobré vědět jaké techniky a jaké náčiní používají. Přečtěte si více v článku Jak ideálně zabezpečit vaši domácnost.

 

Máte dotazy nebo potřebujete poradit? Bez váhání nás konktaktujte.

Více článků naleznete na našem blogu.

Rostislav Lang, majitel a provozovatel internetového obchodu Ráj kování.

 

ještě minutku!

neodcházejte od nás s prázdnýma rukama!

Připravili jsme si pro Vás dárek v podobě
slevového kupónu na jakýkoliv nákup.

Šance se už nebude opakovat!

Prozraďte nám Vaše křestní jméno a email
a vyzvedněte si 3% slevu na nákup!