Dveře (9) Kování a kliky (24) Příslušenství ke dveřím (7) Novinky (6) Inspirace (7)

10 + 1 odpovědí, jak vybrat dveřní kliku.

Zadejte Váš mail a stáhněte si PDF knížku zdarma. Více o kníze najdete zde. Zároveň díky stažení získáte přístupy ke speciální akcím, které jednou za čas zasíláme.

 

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Typologie klik(ů)

Když se řekně klika, všichni zcela jistě víme jaký doplněk dveří si představit. Když se ale chceme hlouběji podívat na typologii klik, již to tak snadné není :-). A stejně tak je to s kliky. Brzy nastane období "hodování", tak proč se na typologii kliků nepodívat blíže...po svátcích se tato znalost bude jistě hodit :-).

 

1. Klasický klik

Nejčastěji cvičený klik, který posiluje především prsní a ramenní svaly...trochu také tricepsy a břišní svaly. Pro správné cvičení je důležité mít ruce položené dlaněmi na zemi pod pravým úhled, prsty vpřed nebo lehce od sebe. Ruce máme ve vzdálenosti od půl metru do cca 10 cm od vnějšího okraje ramene. Spouštějte se dolů ve vodorovné poloze, nezalamujte se v pase a při vytahování směrem vzhůru se nehrbte, neklopte hlavu směrem k zemi, snažte se ji mít vodorovně s tělem. A co je nejdůležitější...samozřejmě kvalita kliku...snažte se dojít prsy téměř k zemi a počet opakování přidávejte postupně.

A stejně jako u kliků i u klik najdeme ty klasické a nejvíce používané.

Liu R dveřní kování z nerez oceli

 

2. Široký klik

Tento klik se od klasického odlišuje především šířkou roztažených rukou. Vzdálenost rukou je něco okolo jednoho metru. Ruce musí směřovat k zemi stále pod pravým úhlem. Je třeba si najít vlastní mez, tak aby se vám lokty nezalamovaly směrem k zemi a nehrbili jste se. U tohoto kliku se váha těla přesouvá nejvíce na deltový ramenní a lopatkový sval. Dejte pozor na krčení ramen a opět na hlavu ve správné pozici...předejdete problémům s krční páteří.

No a i mezi klikami najdete trend v masivnějším a širším provedení.

Apollo KAO čtvercové rozetové kování

 

3. Úzký klik

Tento typ kliku je již trochu obtížnější a je využíván u výcviků vojenských a speciálních útvarů. Ruce držíte přibližně na šířku ramen, ve vodorovné pozici vzhledem k trupu a špičky prstů směřují vpřed. Důležité je držet lokty u těla a dávat si pozor na hrbení. Prsní svaly směřují při klesání k dlaním. Tímto typem kliku posilujete zejména tricepsové svaly a některé svaly na zádech.

Trendem posledních let jsou mezi klikami i velmi úzké typy.

Gemello KGML rozetové kování

 

4. Diamantový klik

Jedná se již o poměrně silově náročnou a složitou formu kliku. Ruce směřují k sobě natolik, že se ukazováčky a palci jemně dotýkáte (vytváří se tak obrazec diamantu). Opět je tu důležitá práce s lokty, které držíte pevně u těla a to jak při pohybu dolů, tak i nahoru. Tímto typem posilujeme, podobně jako úzkým klikem, tricepsový sval a také vnitřní prsní svalstvo.

No a samozřejmě i v designech klik frčí diamanty :-)

Lady R Cristal exkluzivní rozetové kování

 

5. Klik na kolenou

Známá forma kliku převevším u žen. Postavením nohou na kolenou se výrazně zmenšuje náročnost a užití síly

A i mezi klikami najdete tvary a barvy oblíbené ženami :-).

Klotho R exkluzivní rozetové kování

Máte dotazy nebo potřebujete poradit jaká klika je vhodná na vaše dveře? Bez váhání nás konktaktujte.

Více článků naleznete na našem blogu.

Rostislav Lang, majitel a provozovatel internetového obchodu Ráj kování.

 

Za inspiraci a poučení v typologii kliků děkujeme www.fitness4u.cz

 

 

ještě minutku!

neodcházejte od nás s prázdnýma rukama!

Připravili jsme si pro Vás dárek v podobě
slevového kupónu na jakýkoliv nákup.

Šance se už nebude opakovat!

Prozraďte nám Vaše křestní jméno a email
a vyzvedněte si 3% slevu na nákup!